Безплатна доставка при поръчка над 50лв. Вход | Регистрация
Тип Топ Магазини за дома

Политика за защита на личните данни


Защитата на личните данни на клиентите е от изключителна важност. Затова ние в онлайн магазин tip-top.bg се грижим за сигурността им. За да практикува дейността си онлайн магазина обработва информация, вклщючително и такава с лични данни. Ръководим страницата според Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба с Общия регламент на ЕС за защита наданните (ОРЗД) или т.нар. Регламент GDPR ЕС (2016 / 679). Целта на политиката за поверителност е да Ви информира за вашите права и за начина, по който обработваме Вашите лични данни.

За да извършва дейността си онлайн магазин tip-top.bg е нужно събирането, съхранението и обработването на лични данни, които Вие предоставяте доброволно. Те са следните:
  • за създаване на профил в онлайн магазина – имента, телефон и адрес;
  • при поръчка на стоки за доставката им за ни нужни – имена, телефон, адрес за доставка;

Събираме, съхраняваме и обработваме Вашите лични данни за:
  • Регистрация в сайта (създаване на профил) и предоставяне на пълна функционалност при използване на онлайн магазина. След изрично дадено съгласие, чл. 6, ал. 1, буква „а” от Регламента, посредством отбелязване на поле в отметка за съгласие с Общите условия на сайта и Политиката за поверителност.
  • Реклама – събиране на данни за показване на релевентни реклами чрез други платформи. Целта е потребителя да има по-добро преживяване в сайта и изграждане на индивидуален профил на клиента, спремо неговите нужди. След изрично дадено доброволно съгласие,  чл. 6, ал. 1, буква „а” от Регламента, посредством отбелязване на поле в отметка за съгласие с Общите условия на сайта и Политиката за поверителност.
  • Технически цели – при посещение на различни страници в онлайн магазин tip-top.bg
Ние получаваме данни под формата на информационне протокол. В него има информация за:
  • Вашият IP адрес и страницата, която Ви е препратила към нас;
  • Какви страници сте посетили в нашия сайт и колко време сте прекарали в него;
  • Кой браузър сте използвали и каква операционна система;
  • Техническа информация, съгласно техническите изисквания на информационната система.
Данните се събират след изрично дадено доброволно съгласие,  чл. 6, ал. 1, буква „а” от Регламента, посредством отбелязване на „Разбрах“ в полето „Запознат съм с Политиката за поверителност и съм съгласен да използвам „бисквитки” при използването на интернет страницата“.
  • Цели за статистика;
  • Счетоводни и норматични изисквания според действащото законодателство.


Съхраняваме Вашите лични данни докато съществува профилът Ви в онлайн магазина. За постоянно при извършване на поръчка без регистрация или докато клиентът изрично не заяви отказ от съхранението на данните. По правило данните за направни поръчки се съхраняват в срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на онлайн магазина при административни или съдебни спорове с потребители. След изтичане на законоустановения срок или заличаване на акаунта е възможно да бъдат запазени някой данни, когато законните интереси или законодателство ги налагат.

Вашите лични данни могат да бъдат предоставени и ползвани от трети лица. Във връзка с изпълнението по договор на отношенията между tip-top.bg и клиентите. Тези трети лица могат да са:
  • Доставчици на банкови / платежни услуги;
  • Доставчици на куриерски фирми;
  • Доставчици на услуги с цел маркетингови проучвания;
  • Доставчици на услуги с цел маркетиг или телемаркетинг;
  • Доставчици на ИТ услуги
  • По закон, ако е задължително или необходимо за защита на законните ни интереси при решаване на спорове, в случай на кибер атаки или други подобни, можем да разкриваме определени лични данни на публични органи.

Вашите лични данни се съхраняват на сигурни и защитени сървари. Използваме съвременни алгоритми за криптиране и гарантираме съхранение на резервни копия. Като Администратор на лични данни мерките, които използваме за да гарантираме сигурността на личните данни са съблюдавани на Европейските стандарти. Наясно сме, че въпреки усилията и мерките, който вземаме за съхранение на личните данни, в интернет или други публични мрежи не е напълно безопасно. Не можем да поемем отговорност за тази уязвимост на системи, които не са под нашия контрол.

Ако сте предоставили лични данни на онлайн магазин tip-top.bg, то по всяко време Вие имате право да:
  • Проверите личните си данните за контакт като влезете в профила си в сайта‘
  • Право на коригиране на личните Ви данни;
  • Право на преносимост на личните Ви данни. –
  • Право да откажете обработка на личните Ви данни;
  • Ораво на изтриване на Личния Ви профил, като по този начин ще бъдат заличени всичките Ви предоставени данни;
  • Право на жалба до Комисията за защита на личните данни;

Посещението Ви на онлайн магазин tip-top.bg за да бъде най-функционално използваме бисквитки (cookies). Бисквитките се използват с цел да предложим на потребителите съдържание, адаптирано към Вашите конкретни нужди и подпомагат усилията ни да предоставяме услуги, които са възможно най-добре свързани към потребителя.



 



+359 895516431    sales@tip-top.bg facebookskype viber


 
МЕНЮ

Начало
За нас
Актуално
Контакти


ПРОДУКТИ

Нови продукти
Промоции
Сезонни


ЗА КЛИЕНТИ

Поръчка и Доставка
Често задавани въпроси
Рекламации



2021, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни